Wat is er heerlijker dan even helemaal tot rust komen.

Ontspanningsmassage is erop gericht om het lichaam te laten ontspannen en rust te geven en de aanwezige stress te verminderen. Zeker in deze haastige en stressvolle maatschappij biedt een ontspanningsmassage uitkomst.

U kent vast wel het gevoel uitgeblust of vermoeid te zijn, of de druk om steeds maar meer te moeten presteren of veel verantwoordelijkheden te moeten dragen. Dit kan een gespannen gevoel veroorzaken. Vaak uit gespannenheid zich in een beginnende pijn in de nek, schouders, of binnenkant van de schouderbladen. Spanning in de spieren zorgt voor een toename van afvalstoffen. Een gevolg van langdurige spanning kan ook spanningshoofdpijn veroorzaken. Maar ook een verkeerde (werk)houding kan leiden tot RSI-achtige klachten.

Bij een ontspanningsmassage komt u zowel lichamelijk als geestelijk tot rust, waarna u zich weer als herboren voelt. U kunt de dagelijkse werkelijkheid weer vol energie aan. De ontspanning blijft nog langere tijd voelbaar. Een ontspannen lichaam en geest komen ook makkelijker tot rust aan het eind van de dag.

Ook als u zich prima in uw vel voelt zitten en er geen klachten zijn, kan een ontspanningsmassage erg prettig zijn en u een heerlijk gevoel geven. Er gaat immers ook een preventieve werking van uit. Even tijd voor jezelf nemen. Ieder mens heeft op zijn tijd een lichamelijke en geestelijke ontspanning nodig. Na een massage voelt u zich weer fit en vitaal.

Behandelmethode

Met ontspanningsmassage wordt een lichte druk uitgeoefend op de bovenliggende spieren. Met verschillende handgrepen en technieken worden de spieren weer soepel gemaakt. Hierdoor ontstaat er weer een goede doorbloeding en ontspannen de spieren zich.

Deze massage wordt grotendeels als heerlijk ervaren. Na het masseren is het belangrijk om nog even rustig bij te komen. Om het maximale resultaat uit een ontspanningsmassage te halen is het van belang dat dit in een rustige en behaaglijke omgeving plaatsvindt, waarbij alle zorg wordt besteed aan degene die gemasseerd wordt.